Herregud så dumt

Av alle dumme ting vår nåværende regjering har gjort, framstår regionsreformen som noe av det mest uforståelige.
Under mantraet stort er bedre enn smått, har man forsøkt å lage konstellasjoner og sammensetninger av kommuner og fylker på en så amatørmessig måte at jeg ikke kunne ha gjort det stort verre selv.
En serie med absurde folkeavstemninger - hvor ALLE innbyggere tenker med navlen (eller rompa) - og stemmer for det de ser for seg at er best for dem selv.
Ingen ser ut til å ha noen overordnet plan, men i følge Høire er stort best. Uansett.
Derfor har man for eksempel slått sammen Troms og Finnmark. For da blir det stort. Og robust.
En kjøretur under optimale forhold fra Kirkenes - øst i det nye fylket - til den nye fylkeshovedstaden - Tromsø (787 kilometer) vil da ta rundt tolv timer hver vei. Hvis man skal ha et par stopp, så er vel 14 mer realistisk. Da blir det effektivt, vettu.
I Rogaland har vi slått sammen Stavanger med Finnøy og Rennesøy. Ombo - som er en utkant selv i Hjelmelandsk målestokk vil da bli en bydel i metropolen Stavanger. Det er bare å glede seg.
Sandnes skulle overta Forsand, men så kom noen inn og bestemte at Preikestolen skulle tilhøre Strand, og det var veldig dumt, for i Sandnes hadde de allerede tegnet Preikestolen inn i det nye kommunevåpenet.
I Hordaland og Sogn og Fjordane har man slått seg sammen og kalt det nye fylket for 'Vestland', og språkforskere og historikere rister oppgitt på hodet, for i tusen år har Vestlandet inkludert 4 fylker - fra Rogaland i sør til Møre og Romsdal i nord. Men det er visst ikke så nøye i reformasjonens tid. De to i midten har flagga ut.
Sånn går det når man sitter på sidelinja og ikke vil være med når startskuddet går.
At Trøndelagsfylkene blir til ett er relativt logisk, tenker jeg, og Agderfylkene, men skal da synes jeg man skal stemme over om Trøndelag bør hete Midtland, og Agder bør hete Sørland. Og når skaden først er skjedd der i nord, så bør nye Troms/Finnmark hete Nordland. Det er selvsagt litt dumt for dem som heter Nordland nå, Men Nord Trøndelag vil jo bli ledig om ikke lenge.
Ombo blir uansett Åmmbo, for det har ordføreren sagt.
Venter i spenning på når Hjelmeland skal bli til Nord-nordre Strand. Men way to go, Erna og superminister Mæland.
Vi gleder oss til fortsettelsen. Dette blir bra!







Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta