Har klær en aldersgrenese? BURDE de ha det?

'Eg lige godt å gå me' caps, men så tenkte eg på det ein dag: è eg for gammale te det? Ser det bare teitt' ud'? Sa min gode venn Pål Øystein i går.
Selv synes jeg han ser godt ut - både med og uten - men er det sånn at enkelte plagg er eller burde være forbeholdt en spesiell aldersgruppe? Klær er visstnok et virkemiddel for å signalisere hvem man er eller vil være. Selv har jeg i mange år vært lojal mot den såkalte 'øyarockar'-stilen. Forsøksvis langt hår, skinnvest,skinnbukser,skinnjakker. Svartsvartsvart. Charcoalcharcoalcharcoal.
Men ganske umerkelig er jeg altså blitt 38, og det at min nevø på fem så ryggen på hettegenseren min og utbrøt 'sabeltann!' for en tid tilbake var en tankevekker.
Saggestilen har jeg lite til overs for og sko med blinkende lys får man vel ikke i størrelse førtifire. At godt voksne damer som kler seg som 16 år gamle jenter er jo slett ikke uvanlig. Jeg antar at det også skyldes en slags fornektelse av livets gang og av tyngdekraftens lover.
Men når er det egentlig jeg bør gå over til gabardin og terrylène i brune og grå variasjoner?
Når må jeg gi Sabeltann på båten?

Kommentarer

Anonym sa…
Come as you are, sier slangemannen. Eightish.
paaskeharen sa…
Bra motto. Bra låt også. Da kommer jeg på fest til slangen i Perufuck-jakken og Arnsteins kanarigule boblevest (kjøpt i hovedstaden for en femtilapp i fjor vinter). Livet er herlig.
paaskeharen sa…
Og T-skjorte og pikk er også et tidløst og frekt alternativ. Funker for Donald.
Donald har ikke pikk vel.

Forøvrig insisterte lærer Badla på at alpelue er tidløs mote på åttitallet, og selv om vi var 9 år gamle skjønte vi at han tok feil.
paaskeharen sa…
Alpelue er tidløs kunstnermote.
Anonym sa…
Nevøen din er glad i kabelsatan. Og i munkejakken med dødningehoder på som han fikk av tante smette og onkel dragehode til jul. Hurra.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta