Åpen søknad

Det er såpass travelt på jobb at jeg nesten ikke får tid til å blogge engang.
Skandale.
Det blir ikke det samme når man ikke får lønn for det.
Men så ser jeg jo på blogg-telleren at det er en del som er innom og kikker og så er jo det veldig hyggelig.

Jeg har signet meg opp til å ta fagbrev fra høsten av. Lyst har jeg ikke men det er tåpelig å utsette det lenger. Hovedårsaken er selvsagt økonomien. De som har lidd seg igjennom kveldsskole to ganger i uken blir belønnet med ekstra lønn på en tier i timen. Og så har man jo et dokument å vifte foran nesen på folk. Når det måtte vise seg å være nødvendig.
Som dere forstår så brenner jeg veldig for jobben min.

Jeg leste en plass at åtte av ti nordmenn er misfornøyde med den jobben de har og sånn sett er jeg jo langtfra alene.

Jeg husker vagt at vi hadde noe som het 'yrkesrettleiing' når vi gikk på ungdomsskolen, og da var vi rundt omkring på skoler og arbeidsplasser og kikket i flokk. Man skulle liksom stake ut kursen for fremtidige karrièrevalg og da gjaldt det å holde tunga rett i munnen. Jeg var ikke noen positiv ungdomsskole-elev. Jeg var drit i gym og matte, jeg ble en gang lurt til å spørre sløydlæreren om jeg kunne 'låna augnamålet' hans, jeg kunne ikke svømme så jeg kom alltid opp med unnskyldninger for å få slippe. De eneste fagene jeg likte var norsk og engelsk - hovedsaklig fordi disse fagene falt meg lett.

Jeg har hatt all slags drittjobber. Jeg har aldri vært kresen. Det å definere seg selv ut fra hvilken jobb man har overlater jeg til andre. Men nesten ti år på samme kaien gjør at hverdagen kan være sirupsseig.

Så: dere som leser dette: Vet dere om noen som er på jakt etter en arbeidstager i slutten av 30-årene? En som liker å blogge og lese nettaviser i arbeidstiden? Som ikke er redd for å ta i et tak hvis han absolutt må? En som er sosial og omgjengelig, tidvis kreativ og snakker med tjukke D'er? Som dessuten må ha fri med lønn fire-fem måneder i året for å drive med musikk og reise til England og se fotball? Hvis dere vet om noen som søker noen med disse kvalifikasjonene må dere si ifra.
Ps: Lønna bør begynne på rundt 400 tusen.

PPs: Liker øl òg.

Kommentarer

Anonym sa…
du kan vel ble bonde?
Anonym sa…
Det var en veldig fin søknad. Den mest ærlige og pålitelige arbeidstaker sør for polarsirkelen må være deg. Du har kvalifikasjoner som du aldri nevnte, så jeg tar meg friheten til å ramse opp noen: Trenger bare mat to ganger i uken, er smart nok til å finne løsninger på problemer, både som lagspiller og som selvstedig arbeidstaker og til sist og selveste kransekaken: Du kan redde hvilket som helst bedrift som sliter med psykososialt arbeidsmiljø. Plastikkslangen synes du passer best som en slags uhipp motivator, kjemisk renset for hippe, sleipe Oslo triks. Bli det paaskehare!
paaskeharen sa…
Bondeforslaget går i søppelet ettersom vedkommende som stilte det åpenbart mangler innsikt i grunnpilarene i primærnæringene tillat meg å ramse opp: Arbeid, arbeid& arbeid. Uhipp motivator høres derimot fristende ut.
Anonym sa…
Jeg har vært inne på bloggen din fem ganger allerede for jeg har den som startside. Gogogobloggteller.
Anonym sa…
Kva med dansebandvokalist. En vanlig "dagjobb" for underbetalte musikere.
Anonym sa…
Hippiematrosen fra Sørpeland fikk sakene iorden iår. Nå jobber han en femtedel av det han gjorde tidligere, og tjener dobbelt så mye. Og han jobbet ikke spesielt mye før.
paaskeharen sa…
Det med danseband er absolutt et alternativ. Hvis alt arbeid er prostitusjon (man selger arbeidskraften sin for penger) , så er danseband i en særstilling. Vil massene absolutt ha 'walk of life' med Dair Streits, så må de jo få det. Kred er for pyser og pinglevotter. Jeg kjenner likevel at det vrir seg litt i meg når jeg tenker på det (til tross for at jeg alt har hatt proud mary og honky tonk women på repertoaret) Det får være siste utvei. Hippiematrosen ordnet seg fint, det skal han ha.

Populære innlegg fra denne bloggen

Våland på Bryne med dobbel a

Hits for kids.