Det lurer jeg på.
Det er et våpen som kalles 'Trostehagle'.
Er ikke det ganske underlig? Hva er det jeg ikke har fått med meg? Har denne forvokste spurven vært en del av det norske kjøkken siden den har fått et skytevåpen oppkalt etter seg? Finnes det en delikatesse som heter Trostehalesuppe? Trostekaker? trosteboller i hvit saus?
Hvorfor har man villet Trosten til livs i så stor grad? Spiser den opp morellene og bæsjer ned sportsbilene til folk? Har teateroppsetningen 'Trost i taklampa' noe som helst med dette og gjøre?
Det lurer jeg på.
Er ikke det ganske underlig? Hva er det jeg ikke har fått med meg? Har denne forvokste spurven vært en del av det norske kjøkken siden den har fått et skytevåpen oppkalt etter seg? Finnes det en delikatesse som heter Trostehalesuppe? Trostekaker? trosteboller i hvit saus?
Hvorfor har man villet Trosten til livs i så stor grad? Spiser den opp morellene og bæsjer ned sportsbilene til folk? Har teateroppsetningen 'Trost i taklampa' noe som helst med dette og gjøre?
Det lurer jeg på.
Kommentarer
Trost i viltgryte
(4 porsjoner)
brystfileter fra 8 troster
margarin til steking
1 pose viltsaus
1 stor rød paprika
1 løk
5 sjampinjonger
1 ss smør til saus
1/2 boks rømme
FREMGANGSMÅTE: Lag sausen som anvist på posen. Tilsett finhakket paprika, skivet løk og sopp som først er frest i margarin i stekepannen. La dette syde i noen minutter.
Imens freser du trostestykkene lett på sterk varme. Suppler så sausen med kjøtt, rømme og smør, og bland godt sammen. Et par minutter på svakeste varme og retten er klar.
Server med ris eller potetmos. Tilsett gjerne litt stekt bacon.
Kos deg!
Fra det hjemlige kjøkken der, altså.
Gimme, gimme, amigo
runo