Altermuligmannen

Jeg har vært på konferanse, og i den anledning har jeg blitt grepet av et blaff av inspirasjon. Det er ikke så ofte jeg deltar på slikt (faktisk er det første gang), men det ga absolutt mersmak, i både direkte og overført betydning. Hotellet hadde vunnet prisen for Norges beste hotellfrokost 12 ganger, og vinner du noe sånt, så betyr det ikke at du ikke tar lunsjen på alvor. Eller middagen. For å si det sånn. Det var på grensa til fråtseri. Men siden jeg er hedning, så utgjør det ikke noen større forskjell på spørsmål om hvordan jeg sorteres etter at jeg har lagt inn årene.
Donere vekk det som er brukbart - brenne opp resten - ferdig.
Men igjen rømmer jeg fra det som skulle være temaet.
Altså - temaene kretset rundt arbeidsmiljø - og min favorittforedragsholder var en psykolog fra Stord - som strødde om seg med gullkorn og gode eksempler fra både hjemmebane og bortebane.
Han snakka mye om konfliktløsing, og hvor pyton det kan være å jobbe sammen med mennesker man verken liker eller har valgt selv.
Dette utløste et skred av innsikt for min del, jeg oppdaget en ny mennesketype, som en arkeolog som hevder han har funnet the missing link. Det er jeg som har gitt denne mennesketypen navn. Mange har hørt om Altmuligmannen. Han som kan mye og kan brukes til alt. Mulig.
Men jeg. Har identifisert (og navngitt) Altermuligmannen.
Ordet sier i grunnen alt. Altermulimannen lever etter dette mantraet: Impossible is nothing! Han har masse energi og overbevisning, han har ubegrenset tro på sine egne evner innen alt. Han har ofte mye kunnskap. Han har dessverre ikke alltid så mye selvinnsikt. Han har ofte en lederstilling på ett eller annet plan, eller han er diktator (som jo også er en slags lederstilling), han lar seg ikke stoppe - stor tue - lita tue - det har ingenting å si. Altermuligmannen er oftest en mann. I egne øyne har han alltid rett og har han feil, så innrømmer han det ikke.
Hans største problem er å forstå og godta at noen mener noe annet enn han.
Min far var en altermuligmann, og så har jeg tenkt på om det finnes flere, og det GJØR det. Mange!
Petter Stordalen
Jan Fredrik Karlsen
Adolf Hitler
The Donald
Alex Ferguson
Jeg sliter med å finne en altermuligmann som jeg virkelig liker, bortsett fra far.
Hilsen Påskeharen.46. År. Gammel.


Kommentarer

Anonym sa…

Altermuligmannen, ja du får sagt det.

Lars 47mod

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Epilog