Klassekamp

Da jeg bodde i England lærte jeg klassebevissthet.
Jeg lærte at det var ok å jukse, stjele, skalle ned folk, vise pekefinger og langfinger (i følge mytene en fornærmelse som går tilbake til middelalderen) - alt dette og mye mer lærte jeg.
Siden jeg var utlending ble jeg også behandlet som om jeg var bittelitt tilbakestående, så per definisjon befant jeg meg på trinnet UNDER arbeiderklassen. I England finnes en slags opplest og vedtatt forestilling om at de fremdeles er en stormakt.
De fleste av oss andre vet at de bare er et dårlig styrt kongedømme, lokalisert til en holme i nordsjøen.

Men jeg vil tilbake til dette med klasser. Jeg antar man kan si at jeg kommer fra en slags middelklasse. Siden bønder har eiendom, og før hadde de husmenn og treller og denslags også. Men de siste tretti åra har denne yrkesgruppen blitt systematisk mobbet og hundset og anklaget for å være ulvedrepere, parasitter og dyremishandlere. Alt i regi av høyreføkksa og hovedstadspressen.
Men det med eiendom er det ikke lett å argumentere imot.
Dermed kan man si: at påskeharen har foretatt en klassereise. En proletarisering. Helt uten å løfte en finger. Det er ikke så mange igjen av oss. På gølvet. Det er Lars Magnus og meg og noen andre. Og noen polakker. De som jobber i nordsjøen regner jeg ikke med, for de tjener så godt.
Dessuten stemmer de Frp.

Kommentarer

Bergljot sa…
Vil du si at du har reist oppover, nedover eller bortover?
Anonym sa…
Så vil du si at den rastaflettede 14-åringen som stoppet meg på Karl Johan og krevde at jeg avsto fra melkeprodukter fordi kuene ikke likte å bli melket og ville ha det mye bedre i det fri var en høyreføkk eller en Aftenposten-journalist?
paaskeharen sa…
B: Egentlig har jeg vel reist både hit og dit. Eller stått stille.

A: Denne er verre. En alternativ-føkk, kanskje.
runo sa…
Kan vi ta dette fra starten? Vi bor i første verden og jeg antar stakkars Afrika må være den tredje verden. Men hvem bor i den andre verden?
Anonym sa…
Jeg tror den andre verden er internett. Mange av dem som bor der har lite klær, så du kan se at de er fattigere enn oss.
nei, den andre verdnen må jo være der man er når man er litt i en annen verden? Eller det er kanskje når man er i sin egen verden. Sin egen verden, også er det første verden der de andre bor som ligner på oss da, og så er det de som er av en annen verden, og så er det tredje verden og det er de som ikke heter negre.
Det må vel bli sånn?
TD sa…
Den andre verden kan også være Trøndelag.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Midt i hjerta