Norge rundtogrundt

Klokka er fire på natta.

Jeg jobber for andre natt på rad. Rusler alene rundt på anlegget. Mild og klar senhøst. Leser av en måler en gang i timen. Ser allslags skit på nett-tv.

Gjensynet med Orions Belte fra 1985 var en blandet opplevelse.

Tok meg tilbake til bygdekinoen på samfunnshuset. Annenhver Onsdag kom det en fyr i en varebil, med seg hadde han en svær brun koffert lastet med snop, og en tjukk hund med korte bein. Han pleide å få hjelp av noen 'faste' lokale gutter. De satte ut stoler og solgte billetter.
Og så rydda de etterpå.

Det var noe veldig norgerundt med hele greia. Eller halvsju. De ungene i boblejakker i introen som gir sauene mat.

Framviseren oppi luka på veggen som surra og gikk. Sprakelyden fra den hjemmesnekra høyttaleren. Alle de blanke blikkene retta mot lerretet. Alle de små munnene som tjafsa tyggi og drakk cola fra glassflasker.

Midt i filmen var det skifte av rull. Flappflappflappflappflapp. Lyset ble tent i taket, og da gikk vi ut og røykte prince mild og sto med hendene i lommene, diskuterte filmen, og smugkikka kanskje litt på de jentene jeg likte best.

Som regel kveldens høydepunkt.

Jeg likte sikkert orions belte. Likte allslags film. James Bond. Footloose. Men ikke den jævla veiviseren.

Orions belte er en skitfilm i 2011. Den har enslags nerve. Det er det beste jeg kan si om den. Helge Jordal spiller bra. Og Jarl Goli er troverdig som sleip sikkerhetsoffiser i sivil. Ellers er det slett. Det var det nok i 1985 også, men da visste vi ikke bedre.

Det er helt greit for meg at åttitallet er slutt.

Kommentarer

MM sa…
Det er lett å ikke savne åttitallet. Men ikke så lett å ikke savne bygdekinoen... Annie (min aller første film på kino, i gymsalen på skola med mamma og storesøster), og Ben Hur. Av en eller annen grunn er det bare de to jeg husker fra bygdekinoen (muligens fordi det var de eneste jeg så, vi bodde i ei enda mindre bygd 7 kilometer unna, og foreldrene mine var ikke så ivrige på kjøring).

Av hensyn til de gode minnene, lar jeg være å se dem igjen.

Populære innlegg fra denne bloggen

Hits for kids.

Hadde jeg vinger så ville jeg fly.